Melex - Electromobilitate de 50 ani!

Autovehiculele Melex, o istorie bogata, ce dateaza de mai bine de 50 de ani

Istoria MELEX datează din 1971. Cu jumătate de secol în urmă, când cuvântul „electromobilitate” nu exista încă în lume, compania poloneză MELEX stabilea deja această tendință în dezvoltarea industriei auto globale. În 2021, Melex a sărbătorit 50 ani de activitate.

Astăzi, compania poloneză Melex produce peste 1.000 de mașini electrice anual în trei categorii: mașini electrice Cargo transport marfă , mașini electrice transport persoane și mașini electrice specializate. Aproape 2/3 dintre acestea sunt exportate în foarte multe țări, printre care și în România. Suntem onorați, noi de la Autolog Greenline, să reprezentăm pe piața din România marca Melex de autovehicule electrice.

Cele mai recente planuri ale producătorului polonez Melex constau în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea unei noi serii de autoutilitare electrice N1 cu o sarcină utilă de la 1000 kg până la 2000 kg.

 

2022

Astăzi 01-06-2022 suntem mândri să anunțăm că afacerea de fuziune a Club Car, Garia și MELEX este finalizată. Cu aceste echipe și tehnologii uimitoare și portofolii de produse lider pe piață, avem acum cea mai extinsă și cea mai puternică gamă de masini electrice din industria noastră. Așteptăm cu nerăbdare un viitor minunat împreună!

2021

Începe livrarea în masă a mașinilor cu baterii LITHIUM-ION cu 3000 de cicluri de încărcare garantate. Lansarea celui mai recent model omologat „MELEX N-Truck” cu o capacitate de încărcare netă de 1 tonă pentru trafic pe rețeaua rutieră națională, cu omologare de tip N1.

2020

Încep lucrările la construcția celei de-a doua fabrică modernă  MELEX, care va produce cele mai noi camioane electrice omologate cu omologare de tip N1, cu o greutate totală de până la 3,5 tone.

2019

Renovarea seriei „4xx”, a cărei construcție modernă înlocuiește complet modele vechi .

2018

Lansăm noul camion electric avansat de tip 391.1 cu șasiu multifuncțional.

2017

Compania transferă producția de camioane electrice multifuncționale și pickup-uri electrice către fabrica nouă și modernă din orașul Mielec

Camioanele electrice pentru mobilitatea urbană sunt echipate cu baterii litiu-ion cu o garanție extinsă de până la 5 ani. Baterii Li-Ion.

2016

Sărbătorim 45 de ani de când a fost produsă prima mașină electrică MELEX. Noi modele cu aplicații largi au fost introduse în producția de serie.

2015

Începe construcția unei fabrici noi și moderne în orașul Mielec.

2014

Vă prezentăm noua familie de mașini electrice „MELEX 4xx”, cu un nou design plăcut, inovații tehnice, precum și o suspensie complet nouă, cu stabilitate sporită pe teren neuniform.

2009

Vă prezentăm noua familie "MELEX N.CAR" cu suspensie față în mai multe puncte cu arcuri și amortizoare tip MacPherson cu anvelope de 13 ".

2004

Andrzej și Dorota Tyszkiewicz au achiziționat MELEX și au fondat o companie privată. A fost stabilită baza dezvoltării unei rețele de dealeri europeni și internaționali, iar gama de producție include și oferte de vehicule electrice cu destinație specială.

1994

Prima mașină de golf este lansată pe piață.

1993

A început procesul de privatizare din Polonia și MELEX își continuă activitățile ca o companie independentă. Începe producția primelor camioane electrice și pickup-uri electrice.

1986

A fost introdus primul sistem de control al motorului electric continuu din lume.

1985

Apar noile modele - 152 și 252.

1980

Embargoul SUA reduce vânzările pe piața americană. Au fost efectuate noi studii pentru a diversifica produsele și clienții.

1971

Producția în serie a modelelor Melex începe în noul departament creat la WSK Aircraft Factory, Mielec.

1970

În 1970, departamentul de cercetare și dezvoltare al fabricii de aeronave WSK, Mielec produce și trimite în Statele Unite 10 prototipuri de mașini electrice pe baza cerințelor și specificațiilor SUA. Mașinile prezentate au fost acceptate cu comenzi noi pentru piețele americane și europene.

Top